Presentation av Daniel Olsson

November 22, 2015

Jag som skriver nu är Daniel Olsson och är logebroder sedan februari 2014. Jag är gift med Helena och har två barn, en kille på 15 år (Isak) och en tjej på snart 13 år (Tilde). Vi bor I en funkisvilla på Älvåker som vi flyttade in i för exakt 16 år sedan och som vi lagt ner mycket tid på att renovera eftersom det var mycket nedgånget när vi flyttade in. Ursprungligen kommer jag från Bengtsfors i Dalsland, men studier och senare kärlek lockade mig till Karlstad. I Karlstad har jag bott sedan 1993.

 

Mitt yrkesliv startade i byggbranschen där jag jobbade som arbetsledare på Skanska i Dalsland i några år innan jag byte bana och utbildade mig till grundskollärare i naturvetenskapliga ämnen. Som lärare jobbade jag sedan I ca 15 år på Ilandskolan i Skåre (med undantag för ett par år på Nobelgymnasiet). För ca tre år sedan fick jag chansen att börja forska vid Karlstads universitet, vilket jag fortfarande sysslar med på halvtid. På den andra halvan sysslar jag med utvecklingsfrågor på barn- och ungdomsförvaltningen.

 

När jag har tid över ägnar jag mig gärna åt flugfiske och även lite jakt, även om det är sällan numera. Som medlem i Bryngfjordens GK händer det att jag också tillbringar tid på golfbanan. För ett antal år sedan sysslade jag mycket med fågelskådning och även om jag inte är lika aktiv skådare längre, så finns intresset kvar. På senare har jag börjat läsa lite Italienska på kvällskurs. Italien och den italienska kulturen med mat och vin ligger mig ganska varmt om hjärtat och naturligtvis också italiensk fotboll. Har ett litet mantra som jag numera intalar mig själv dagligen: Vivi adesso non dopo! Mer om denna italienska mening och vad den betyder för mig någon annan gång. Med detta lämnar stafettpinnen vidare till någon annan broder.

 

I E F E, Daniel

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Featured Posts

Jag som skriver nu är Daniel Olsson och är logebroder sedan februari 2014. Jag är gift med Helena och har två barn, en kille på 15 år (Isak) och en tj...

Presentation av Daniel Olsson

November 22, 2015

1/1
Please reload

Recent Posts

January 26, 2019

Please reload

Archive
Please reload

Search By Tags

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2017 Logen Aquila

Rosenbadsgatan 1

65226 KARLSTAD